14.01.2022 г.

PLAKAT 2022 последен.jpg

27.12.2021 г.

ФК „ДОРОСТОЛ“ ГОСТУВА НА МИТРОПОЛИТ ЯКОВ

DSCN4244.JPG

        На 27 декември 2021 г. по покана на Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Яков в Митрополитския дом гостува Футболен клуб „Доростол“. Митрополит Яков честити на спортистите Раждането на Спасителя и им пожела здраве, благоденствие и успешна нова 2022 година. Треньорът г-н Деян Дечев и футболистите подариха на митрополит Яков футболна топка с подписите си.

       Тази първа историческа среща на Митрополит с футболния отбор на гр. Силистра протече в дух на мир и доброта, родиха се идеи за много съвместни инициативи в служение на хората.

 

        Митрополит Яков с вълнение честити на първия футболен клуб в България (1902 г.) и 120 годишнината му, която трябва достойно да се отбележи през 2022 г.

       На раздяла и двете страни изразиха мнение, че това е първа, но не и последна среща и с радост ще продължат сътрудничеството си.

       Тази историческа среща беше и документирана с обща снимка.

24.12.2021 г.

Коледна среща за децата  в новооткрития енорийски център „Свети Йоан Милостиви, патр. Александрийски" в село Смилец

IMG-3d37937b291641fca6430d1904f62e5c-V.jpg

       Коледна среща за децата от село Смилец организираха на 24 декември 2021 година в новооткрития енорийски център Църковното настоятелство, Кметското наместничество и Народно читалище „Светлина -1906“. Повече от 30 дечица, дошли с родители и баби, посрещнаха Дядо Коледа и получиха много  подаръци.

       Читалищният секретар  г-жа Филка Донева  представи  гостите и покани  протопрезвитер Добри Иванов да отправи Рождественски поздрав  и благослови присъстващите в залата. Кметският наместник Петранка Неделчева изрази задоволство от съвместното сътрудничество и изказа своите благопожелания към деца и възрастни.       

 

       Помощници на Дядо Коледа бяха отец Иван Чобанов и  г-жа Цветана Цанова – епархийски съветник.

       Звънлив детски смях, стихове и песни звучаха  в залата. С пожелания за здраве и благоденствие и нови инициативи завърши срещата, посветена на светлия празник Рождество Христово.

                                                                                                                        Изготвил: Цветана Цанова